Nieuws

12 feb: Darwin jarig en nieuw essay: Who created the first Tree of Life? op mijn website.
2 feb: positieve bespreking van 'From Bacteria to Bach and Back: The Evolution of Minds' van Daniel C. Dennett in Nature vandaag.
22 jan Alweer een apparaat op te laden met Waka-waka
16-20 jan: EO 'Rot op met je religie' 5-delige reality-tv serie met 5 deelnemers. Leerzaam, schokkend, entertainment
12 jan: Over representaties van de werkelijkheid, 8 colleges Studium generale Utrecht.
2 jan: José van Dijck, Wim Saarloos: Wetenschap is niet 'maar een mening', nrc
30 dec: Goed nieuws: China verbiedt algehele handel in ivoor vanaf eind 2017, nrc.
29 dec: De wereld wordt steeds beter. Kijk maar naar de data! nrc

*) zie hier. [ Archief Actualiteiten ]

01 augustus 2012

Zomerstop. Kikker en het vogeltje

'Drieteen' merel op zijn tuinmeubilair.
(blackbird with missing toe)
Wekenlang had onze vaste merel last van een gebroken teen. Het deed hem kennelijk pijn, want hij had zijn beschadigde poot ingetrokken en moest dus hinkelen. Het zag er niet best uit. Hij gedroeg zich wat depressief in vergelijking met normaal. Misschien gevaar voor infectie. Vliegen kon hij nog wel. Voedsel zoeken werd vermoeiender. We vreesden het ergste. Maar na een paar weken was de beschadigde teen gewoon weg. Verdwenen. Afgebroken. Ergens moet dus een afgebroken merelteen liggen. Maar hij kon weer normaal lopen. Hij schijnt er geen last van te hebben en gedraagt zich weer als normaal. Hoe het gebeurd is weten we niet. Dag merel.

Onze vaste tuinkikker in zijn swimming pool
En dit is onze vaste tuinkikker. Er zit al jaren een kikker in onze tuin, dus het zal wel dezelfde zijn. Het bijzondere is dat we geen vijver hebben. Alleen deze vogeldrinkbak. En dat er geen enkele sloot, plas of poel in de wijde omgeving te bekennen is. We weten niet waarmee hij zoal zijn tijd doodt of wat hij eet. Soms horen we een laag gebrom of geknor dat we aan hem toeschrijven. Hij komt als het al te warm is even een kwartiertje in het water zitten. Voor zwemmen is het te ondiep. Het mag van onze tuinmerel. Dag kikker. Het is weer tijd voor de zomerstop. Dag mensen. Tot september.

O ja, als U het nog niet begrepen had: ik ben een naturalist —een aanhanger van het naturalisme— omdat ik de natuur zo mooi vind.